Послевкус

Предвкусвам устните ти,
спрели върху моите.
Ръцете ти са пролетни поветрия,
отвели от очите ми покоя
на на набразденото от скука
равноденствие.
Предвкусвам устните ти,
шепнещи в косите ми.
Ръцете ти са летни новолуния,
рисували по мене ненаситност
в пролуките между задъханите
думи.
Предвкусвам устните ти,
върху спящите ми мигли.
Ръцете ти са светли откровения,
събудили копнежите ми тихи
да пожелая силно
да ме вземеш.
И след това оставям по небцето ти
черешов дъх
с кристалче захар.
Когато спя на топло във ръцете ти
а ти докосваш с устни
небесата ми...

3 коментара:

  1. Красиво и нежно, с аромат на пролетно разлистване!

    ОтговорИзтриване
  2. ======================
    Aftertaste*


    I foretaste your lips
    perched over mine
    Your hands are merely
    winds before spring
    my calm days got blown
    and the boredom that lies
    into my everyday
    equinox wrinckled winks

    I foretaste your lips,
    whispering in my hairs
    your hands are New-Moons
    that are rising in summer
    they've been drawing on me
    unsatiability,so much care
    in the cracks of the words
    now breathless, now calmer

    I foretaste your lips
    on my sleeping eyelashes
    Your hands are so light
    wistful revelations
    they've woken my silence
    longings and blushes
    I want it so much ,
    take me ,show me sensations

    Then I'm leaving my taste
    on the roof of your mouth
    savour of cherry and crystal sugar
    when I'm sleeping in your
    warm gentle man's hands
    when You're touching with your lips
    my heavens (so so-о-о-othingly ...)

    ==============================
    * пролетта е вече тук!
    в думите ти , усещането ти,
    привкуса и послевкуса ...

    Благодаря !

    http://www.youtube.com/watch?v=_t-BQh_PMUk

    п.п.(послепис с послевкус)-
    извинения за леките "корекции" по оригинала при превода :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Мерси, Аги :)
    Ян, знаеш, че няма нужда от извинения.
    Ти ме усещаш :))
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.