Изненада. И благодарност. /втора част/

Да видиш ти...интернетът е голям и изненади дебнат от всякъде :)
Хубавото е, че са хубави!
Този път изненадата дойде от къщичката на Агая /Привет, много ми харесаха светещите прозорци :)/ и е, доколкото разбрах, един Оскар /хмхмхмх/...
Аз с най-голямо удоволствие ще го приема, ще мина по червената пътека, съпроводена от неистови аплодисменти, заглушаващи "Одата на радостта".
Ще застана пред микрофона, ще се изчервя, и отначало с плах глас ще благодаря на Аги за наградата.
А след това ще благодаря на мама, на татко, на бабите и дядо, на госпожата от началното училище /съвсем наистина, защото обичта към поезията и факта, че самата аз опитвам да пиша се дължат изцяло на нея/ и след това ще кажа това, за което всъщност съм се изправила пред микрофона.
Седем важни за мен неща...или седем важни неща за мен? Или седем "тайни"? Не разбрах точно...Но, да опитаме. Каквото се получи.
1.На първо място по важност за мен със сигурност са сестра ми и племенникът ми. Не знам кой по- ми е важен и дали въобще може да се прецени кой от тях обичам повече. Опитвала съм. Не става. Ако от тази обич, която изпитвам към тях, се умираше, отдавна щях да съм уморила и деветте си живота /ако бях котка, например/.
2.На второ място - един приятел, чието име няма да споменавам, най-малкото, защото едва ли някой от четящите тук го познава. Само искам да кажа, че думата приятел е създадена за него. Пожелавам на всеки по един такъв. А на него благодаря, благодаря, благодаря и го обичам много!
3.На трето - Бургас. Еми не мога без Бургас! Съжалявам, но няма град на света като моя град! И въобще не търпя други мнения по въпроса!
4.На четвърто място - слънцето. Много ми е важно. Не знам хората дали знаят, обаче лично аз съм на слънчеви батерии. И като няма слънце - спират ми всички тоци и съм начумерена.
5....да разнообразим с една тайна, а? Не мога да казвам "р".
6.Не мога да се сърдя дълго, каквото и да ми причинят. Избухвам, карам се, викам, плача и след двайсет минути даже не помня кое е предизвикало всичко това...
7.Имам непреодолима страст към парфюмите...Която обаче се укроти, когато намерих Него! Единственият! Създадения за мен Essence De Femme. :))

И сега, уважаема публика, да ви представя моите номинации:

1.jina - защото тя е човекът, на когото мога да доверя и най-щуравите си приумици и да знам, че ще намеря перфектният съмишленик :)
2.skyblueirina - понеже тя е пазителката на моите тайни и момичето, на чието рамо си позволявам да поплача понякога.
Обичам ви двете!
3.ANONIMNIQ - той е човекът, заради когото се осмелих да публикувам стихчета в мрежата. Ама той не знаеше, де :) Просто веднъж попаднах в СтиховеБГ и прочетох стиховете му. После една седмица не събирах смелост да се регистрирам. Ама накрая събрах :)
Обаче ме беше срам да публикувам. Но той ми даде увереност. Освен това когато се сърдя на целия свят и не ми се говори абсолютно, абсолютно, абсолютно с никого, и все пак ужасно ми се говори с някой /еемиии, и такива настроения имам.../ - Той е човекът!
4.Ян. :Р Знам, че хич не обичаш такива неща, ноооооо ако ти не заслужаваш тази номинация, не знам кой заслужава. Не само защото си превел всичко, което ми е хрумнало да напиша, а защото си превеждал обърканите ми мисли и разпилените ми чувства в ред, познаваш целия ми спектър от настроения /и ги търпиш, на всичко отгоре/ и просто защото си ти.
5.Chinaware, защото е истинска принцеса, ако искате да знаете! Защото обожавам да я чета. И защото много обичам ягоди, а пък нея с ягоди я свързам /това вече не зная защо :)/
6.Ружена. Много, много, много харесвам стиховете и. Освен това изпитвам едно необяснимо чувство на доверие към нея. Не мога да го обясня, наистина не мога, но ми е много мила.
7.Емо...за да напише нещо в тоя блог най-после! :D Е, разбира се не за това /само :Р/:) Емо е един човек, на когото се възхищавам до небето! /До облаците, Емо!:))/ Идея си нямате колко е умен! Идея си нямате колко хубаво пише! Идея си нямате колко хубаво свири!
Емо, а аз помня, че обещах да ти изпратя нещо...ама още не съм го преписала от книгата:(/

Ами...май е това. Не знам дали искате да продължите тази традиция с важните неща и номинациите, но ще е хубаво, ако го направите.:) Хем ще имате възможност да усмихнете хората, на които държите:) Но...въпрос на избор.
Още веднъж благодаря на Аги за "статуетката" :) Ще си я подредя на първото рафтче в сърцето!

9 коментара:

  1. Тук ще кажа само едно голямо благодаря за престижната номинация и добрите думи! :)
    В близките дни (защото на мен толкова ми трябват да си подредя мислите) ще има отговор на тази номинация от моя блог :)
    Мерси, Радост!

    ОтговорИзтриване
  2. Аромат на нежност и чистота струи от твоите думички,
    а в неказването на буквичката "р" има голямо очарование.
    Благодаря, че прие предизвикателството и си толкова истинска, искрена
    и пречистваща! С една думичка - светиш и разпръскваш позитивизъм, доброта и талант!
    Ще надниквам и при приятелите ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Моля, Георги :)

    Аги, още веднъж огромно мерси за предизвикателството :) Мислех, че няма да успея да номинирам цели седем души, а се оказа, че има поне още трима-четирима, които бих искала да добавя в списъка...ако не и повече :) Всъщност тези "Оскари" ме накараха да се замисля за неща, които приемах просто като даденост. И да да почувствам наистина колко много значат за мен някои хора.
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  4. Това ...няма да го превеждам ...
    нали , може ...:)...

    Само ми остава да мълча ...
    Мисля, че го мога
    ... когато е нужно
    ( а и когато е ненужно )

    не СА /сме/ измислили
    друга дума освен
    "БЛАГОДАРЯ" !!!

    Бъди благословена !!!

    ..................
    (to be continued ...)

    ОтговорИзтриване
  5. Ами то това... е НАЙ- Прекрасното нещо което съм чела :) дъга-дъга и пирует :) Ама с какво го заслужих?
    Аз от тук черпя поетичности и звезди, аз трябваше да дам левия си чорап, за да направи бабата от третия етаж кукла, специална за теб, която да ти прави компания на покривите :) Дъга-дъга и още една!!! Пирует и цоп- ще пренеса идеята и в моето езеро... ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Обичам те! Благодаря ти от дъното на сърцето си! Нека ти е...жълто...винаги :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Ян, аз благодаря!

    Небесна фейо, скромността ти е съвсем излишна :)) Щом си в този списък, заслуги имаш! Мерси за куклата, ужасно обичам чорапени човеци! /особено хавлиени, щот са по-рунтавички :D/ Мерси!

    Мила моя jina, /ще ми се да се обърна към тебе по друг начин, но е конфиденциално, за това няма :))/ - съвсем скоро ти ми направи толкова много жълто, че няма нещо, дето да го помрачи! Обичам те, и те обичам, и пак те обичам! И ти благодаря, за това че си такъв невероятен човек и приятел. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  8. Днес явно ми е ден на приятните изненади!Научих, че двама мои приятели са решили да се пооженят, после пък един мой ученик ми каза, че работи като учител и ще се опита да остане в професията, защото му харесва :) А сега влязох тук да се порадвам и да си почина и ето ти изненада! Благодаря, Радост,твоето отношение към мен ми е особено ценно...Ще продължа с удоволствие играта на откровения :)
    Светъл и усмихнат да е денят ти!

    ОтговорИзтриване
  9. Аз благодаря, Ружена, за топлината, която струи от теб, за нежността, за ...онова, което не мога да нарека с дума, но просто е прекрасно! И ти пожелавам все такива да са дните пред теб! :)

    ОтговорИзтриване